Vraag?

Ken jij de uitspraak; 'Wie niet horen wilt, moet maar voelen'? Van die spreuken/gezegden die jij misschien wel op de basis school/lagere school hebt mogen leren en waarvan wij meestal denken: "Gauw vergeten". Alleen er zit veel meer wijsheid achter dan dat menigeen weet. Waarom? Lees snel verder......

Ik ken cliënt al een tijdje en zie hem per sessie zo enorm groeien. Alleen dat is niet aan mij om dat te bepalen. Cliënt mag dit zelf inzien. Dan zal zijn groei nog sneller doorzetten. Hij zegt opeens; "Ik moet goed doen anders faal ik. En bij die gedachte alleen al heb ik het gevoel dat ik faal". Ik begrijp hem zo goed. Samen kijken wij naar deze hulpvraag door middel van de methode 'Laat zien. Laat los. Laat toe.' En vooral dat laatste is zo belangrijk. Vervang het negatieve met het positieve.

Vaak bij het eerste (coaching)gesprek, waar vooral Veiligheid & Vertrouwen het belangrijkste uitgangsprincipe is, wordt door mij aan mijn cliënten de vraag gesteld; 'Heb jij ergens jouw eigen plekje?' En, hoe zit dat met jou.............?

In mijn boek De Valkuilen van de Bron (leermomenten van een ondernemer -in slecht weer-) schrijf ik: 'Op de basisschool werden wij “lastig” gevallen onder anderen met spreekwoorden. Jij leerde ze. Jij sprak ze uit. Schreef ze op. Wist jij ze, dan kreeg jij een voldoende. Nu wij ouder worden, lijken die wijsheden opeens veel meer betekenis te krijgen. Met de komst van grens en tijd overbruggende middelen als Internet, Social Media en Twitter wordt onze kennis op dit gebied verrijkt met gezegden

Waar beginnen jouw inspiraties? Hoe maak jij het voor jouzelf duidelijk? En.......

Verkeersdienst luidt noodklok over negeren rood kruis Met bovenstaande kop opent het AD een artikel omtrent het negeren van de rode kruizen op onze snelwegen. De praktijk wijst uit dat het niet alleen de rode kruizen betreft! We schieten tegenwoordig vrij snel in en zelfs door ons rode vlak. JIJ ook! Hoe?

Op 11 december 2012 schreef ik enthousiast mijn Blog over de Elbe. Het hoofd zit vol met thema's, onderwerpen en inspiraties die ik graag, meer dan graag, openbaar wil delen. En dan is het opeens 30-09-2013. Wauw wat is met mij gebeurd. " Waar blijft je tijd?"; vraag ik mij af.

Aansluitend mijn Blog "De toon van ons luisteren" kwam ik onderstaand gedicht tegen welke ik graag wil delen.

Hoe vaak horen wij niet iemand en onszelf zeggen 'Luister je wel naar mij?' Of nemen wij alvast het antwoord in onze mond door een suggestieve vraag te stellen. De manier van vragen stellen, is vaak bepalend voor het verloop en de uitkomst van het gesprek.

Hoogleraar psychologie David Dunning zegt bij de vraag 'En hoe kunnen we onszelf wapenen tegen onze zelfoverschatting ? ' "Ik raad iedereen aan een mentor te zoeken: iemand die al verder is in datgene wat je gaat doen. Hij of zij weet namelijk als geen ander wat je allemaal kunt tegenkomen.Een mentor kent de gevaren op de weg en weet hoe die te omzeilen. Zelf overzie je dat niet. Op dingen waarvan je geen weet hebt, kun je je nu eenmaal niet voorbereiden."